Zoektocht met kromme wegen

Er is geen rechte lijn naar waar ik nu sta. En ik ben nog steeds onderweg. Ik gebruik mijn nieuwsgierigheid en creativiteit om al de verschillende facetten in mijn leven met elkaar in verbinding te brengen: coachen, zingeving, talentbegeleider, (hoog)begaafdheid, posttraumatische groei, theologie, muziek. Dat geeft mij energie en plezier.

Ontmoeting en verbinding

Een studie kiezen vond ik moeilijk omdat dat betekende zoveel níet te doen. Misschien was het wel vooral daarom dat ik theologie ging studeren: omdat dat zo’n breed vak is. Ik werd predikant in de Protestantse Kerk. In dat werk waren de gesprekken met mensen voor mij het meest indrukwekkend. Dat mensen met zo veel vertrouwen alle aspecten van hun leven met me deelden.
Dat is de rode draad die door mijn leven kronkelt, als predikant, coach en counselor: de gesprekken over vreugde en verdriet, angsten en twijfels, talenten en kwaliteiten. En de verbinding die kan ontstaan in deze gesprekken, dat je de ander echt mag zien en gezien wordt: een ontmoeting van mens tot mens.